fredag 13. mars 2020

Gode venner på Helgeland





I den situasjonen vi nå står foran skal vi alle ha full tillit- og støtte opp - både om Helgelandssykehuset i alle ledd - og om det helsevesen vi har ute i kommunene!

Som politisk menneske med jobbansvar på kryss og tvers av hele Helgelandsregionen, har jeg et behov for å komme med en innstendig oppfordring, som bør gjelde for oss alle.


Jeg ønsker ikke å dramatisere situasjonen med dagens virusepidemi ut over det vi har visst en stund, men når samfunnet på alle nivå nå har valgt en strategi for å begrense skadene av epidemien er vi helt avhengige av at det følges opp på alle nivå.  Om det ikke skjer vil tiltakene miste all sin effekt.

Vi kan gjerne ha ulike meninger om politiske spørsmål – hva som planlegges av sykehus og samfunnstjenester fram i tid – og hvem som er venner og fiender i prosessen.  Dette kommer vi helt sikkert tilbake til.  Men akkurat nå er det eneste rasjonelle at vi støtter opp om det vi har, enten vi er enige eller uenige i framtidig organisering!

Jeg håper vi kan unngå ethvert oppslag som «snakker ned» den jobben som nå gjøres – både nord, sør øst og vest for de fjell og de skillelinjer vi ellers måtte finne på Helgeland.

Vær snill å les listen over nøkkelfunksjoner i hver av våre kommuner som nå må sikres spesielt. Her behøves det solidaritet og tillit i alle ledd!



De 15 kritiske samfunnsfunksjonene er:

- Styring og kriseledelse
- Forsvar
- Lov og orden
- Helse og omsorg
- Redningstjeneste
- IKT-sikkerhet i sivil sektor
- Natur og miljø
- Forsyningssikkerhet
- Vann og avløp
- Finansielle tjenester
- Kraftforsyning
- Elektroniske kommunikasjonstjenester
- Transport
- Satellittbaserte tjenester
- Apotekene